Guvernul va avea întâlniri lunare cu societatea civilă în cadrul Coaliției pentru integrarea refugiaților

Guvernul va avea întâlniri lunare cu societatea civilă în cadrul Coaliției pentru integrarea refugiaților
Foto: stiripesurse.ro

Guvernul și societatea civilă vor continua discuțiile pe tema integrării refugiaților, în vederea perfecționării cadrului instituțional și legislativ din domeniu.

Decizia a fost luată la întâlnirea dintre premier și mai mulți miniștri cu reprezentanți ai societății civile, pe tema gestionării la nivel național a fluxului de refugiați cu care se confruntă Europa.

„Coaliția va pune laolaltă autorități ale statului și organizații neguvernamentale interesate și doritoare să participe la efortul de integrare a refugiaților. S-a decis crearea unui secretariat al Coaliției și au fost desemnați responsabilii pe direcțiile majore de activitate: logistică primară, asistență sanitară, școlarizare, adaptare legislativă, integrarea pe termen mediu și lung, informare publică. Prima întâlnire a Coaliției pentru integrarea refugiaților, cu o agendă bine definită, va avea loc în ultima săptămână a lunii octombrie”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul întrunirii, reprezentanții societății civile „au semnalat principalele neajunsuri din procesul de integrare a refugiaților și au avansat propuneri concrete pentru depășirea acestora”.

„Una dintre concluziile întâlnirii este că nu avem de a face cu o criză, ci cu o oportunitate de a crea un sistem funcțional de integrare a refugiaților, atât pe termen scurt, cât și pentru viitor”, a mai transmis Guvernul.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică