Hannes Swoboda acuză PPE că nu reacţionează şi faţă de Traian Băsescu în subiectul independenţei justiţiei

Hannes Swoboda acuză PPE că nu reacţionează şi faţă de Traian Băsescu în subiectul independenţei justiţiei
Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a făcut, joi, un apel către administraţia de la Bucureşti, dar şi faţă de liderii europeni, pentru a lua o poziţie clară faţă de apărarea...

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a făcut, joi, un apel către administraţia de la Bucureşti, dar şi faţă de liderii europeni, pentru a lua o poziţie clară faţă de apărarea democraţiei şi a statului de drept din România. El a acuzâat PPE că nu reacţionează în cazul lui Traian Băsescu.

„În numele grupului S&D vreau să clarific încă o dată faptul că nu vom accepta presiuni asupra autorităţilor judiciare, indiferent de forma de care acestea se produc şi din partea cui provin. Este politica grupului nostru politic aceea de a apăra democraţia, statul de drept şi independenţa sistemului juridiciar în toate ţările membre. Mi-aş dori ca toate grupurile politice şi reprezentanţii acestora să acţioneze în acelaşi mod”, a declarat Swoboda, potrivit Mediafax.

El a ţinut să sublinieze, în acest context, „faptul că grupul PPE face apeluri doar la Guvernul român, nu şi la adresa preşedintelui Băsescu şi a apropiaţilor acestuia”.

„Presiunile politice asupra autorităţilor judiciare din partea oricui ar veni nu sunt deloc acceptabile”, a mai precizat Swoboda.