Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România
Foto: euractiv.ro

Hans G. Klemm a depus miercuri  jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite în România, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Departamentului de Stat, în prezența lui John Kerry, Secretarul de Stat american,  și a lui George Maior, ambasadorul desemnat al României în SUA.

Kerry a susținut cu această ocazie că România  este un aliat de încredere al Statelor Unite, că între cele două țări există o relație excelentă și că ambele cooperează în promovarea stabilităţii în plan regional şi global, informează Mediafax. Oficialul american a evidenţiat în special colaborarea din cadrul operaţiunilor din Irak şi Afganistan.

John Kerry a declarat că România are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creştere economică din Europa și a vorbit despre aprofundarea relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două state.

Secretarul de stat american a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei, arătând că România este un exemplu pentru statele vecine.

Și noul ambasador al SUA în România a vorbit despre relațiile bilaterale excelente, punând accent pe statutul României de aliat de încredere al SUA şi partener NATO. Klemm a spus că, în noua sa funcție, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane și asupra oferirii de asistenţă în domeniul combaterii corupției.

Pe 24 martie, Barack Obama l-a nominalizat pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador în România, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.

Tags:
Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte