Harari, despre lume sub pandemia de coronavirus: „Omenirea se confruntă acum cu o criză globală. Poate cea mai mare criză a generației noastre!”

Harari, despre lume sub pandemia de coronavirus: „Omenirea se confruntă acum cu o criză globală. Poate cea mai mare criză a generației noastre!”
FOTO: Hepta.ro

Această furtună va trece. Însă alegerile pe caqre le facem acum ne pot schimba radical viața pentru următorii ani, este părerea unuia dintre cei mai bine vânduți autori, filozoful Yuval Noah Harari, declarată în Financial Times.

În articolul pe care l-a realizat, autorul „Sapiens”, „Homo Deus” și „21 de Lecții pentru Secolul 21” discută despre pandemia de coronavirus, concentrându-se în special pe problema drepturilor individuale, pe măsură ce guvernele își intensifică eforturile de stopare a răspândirii virusului.

„Omenirea se confruntă acum cu o criză globală. Poate cea mai mare criză a generației noastre. Deciziile pe care oamenii și guvernele le iau în aceste câteva săptămâni, probabil vor modela lume pentru muți ani de acum. Nu vor modela numai sistemul sanitar, dar și economia, politica și cultura. Trebuie să acționăm rapid și decisiv. Trebuie să ne gândim la efectele și consecințele acțiunilor noastre pe termen lung. Atunci când facem alegeri, ar trebui să ne întrebăm nu doar cum să depășim amenințarea imediată, ci și în ce fel de lume vom trăi după ce va trece furtuna.”, a scris autorul Harari în Financial Times.

Harari este de părere că fiecare dintre noi trebuie să se gândească și la viitor nu doar la acțiunile prezente. „Da, această furtună va trece, oamenirea va supraviețui, cei mai mulți dintre noi vom fi în viață – dar vor întâmpina o lume total diferită.” Este părerea autorului Harari, potrivit sursei menționate anterior.

Autorul concluzionează prin „Omenirea trebuie să facă o alegere. Ne vom deplasa pe traiectoria lipsei de unitate sau vom alege calea solidarității globale? Dacă alegem dezbinarea, acest lucru nu numai că va prelungi criza, dar va duce probabil la catastrofe și mai grave în viitor. Dacă alegem solidaritatea globală, aceasta va fi o victorie nu numai împotriva coronavirusului, ci și împotriva tuturor epidemiilor și crozelor viitoare care ar putea asalta omenirea în secolul XXI.”