Holera se răspândește rapid în Cuba: Guvernul anunță aproape 160 de bolnavi

Holera se răspândește rapid în Cuba: Guvernul anunță aproape 160 de bolnavi
Aproape 160 de cazuri de holeră au fost diagnosticate în Cuba. Guvernul cubanez a recunoscut într-un comunicat de presă că 158 de cazuri au fost diagnosticate în oraşul Manzanillo, la 750 de kilometri la sud-est...

Aproape 160 de cazuri de holeră au fost diagnosticate în Cuba. Guvernul cubanez a recunoscut într-un comunicat de presă că 158 de cazuri au fost diagnosticate în oraşul Manzanillo, la 750 de kilometri la sud-est de Havana, relatează AFP.

Ministrul Sănătăţii a precizat că sunt „îmbolnăviri izolate” care vor fi „studiate şi tratate rapid”.

Deși autorităţile de la Havana au precizat că, boala nu se răspândește, mai multe site-uri anti-Castro cu sediul la Miami au relatat că boala se extinde rapid.

Prima informaţia oficială de la autorităţilor cubaneze în legătură cu focarul de holeră a fost transmisă la 3 iulie. Ministerul Sănătăţii a indicat atunci că în jur de 53 de persoane au fost afectate, în zona orașului Mazanillo din sud-estul provinciei Granma, dar numărul de noi îmbolnăviri este în scădere. Alte informaţii oficiale nu au mai fost apoi transmise.

Ultimul deces provocat de holeră în Cuba s-a înregistat 1882, când insula era colonie spaniolă.

În Cuba, de la revoluția din 1959 și crearea sistemului național de sănătate, epidemiile de holeră au fost rare – sau cel puțin nu au fost date publicității.

Holera cauzează probleme intestinale și poate duce la deces daca nu este tratată rapid si corect.

Ministerul Sănătății a declarat că are toate resursele medicale pentru a face față epidemiei. Pe de altă parte, cubanezii se plâng deseori că guvernul trimite prea mulți medici în străinătate pentru a promova imaginea umanitară a țării și a aduce venituri suplimentare Cubei, lăsând prea puțin personal pentru a face față problemelor de sănătate la nivel intern.

 

Tags: