Honda a încetat producţia de maşini în Marea Britanie din cauza lipsei de piese din Japonia

Honda a încetat producţia de maşini în Marea Britanie din cauza lipsei de piese din Japonia
Cutremurul şi tsunami-ul din Japonia au obligat Honda să înceteze producţia de maşini din fabrica britanică, din cauza lipsei de piese, care erau produse în Japonia, scrie Daily Mail. Clienţii companii au fost...

Cutremurul şi tsunami-ul din Japonia au obligat Honda să înceteze producţia de maşini din fabrica britanică, din cauza lipsei de piese, care erau produse în Japonia, scrie Daily Mail.

Clienţii companii au fost anunţaţi, miercuri, că vor exista întârzieri inevitabile la unele comenzi de piese.

Nissan şi Toyota fac de asemenea eforturi pentru a face faţă lipsei de componente din fabricile britanice.

Producţia de la uzina Honda din Swindon va fi oprită începând cu săptămâna viitoare şi va dura până la sfârşitul lui mai, fapt care va duce la o scădere a producţiei cu 22.500 de maşini.

Cei 3000 de muncitori îşi vor primi în continuare salariile integral, iar reprezentanţii honda spun că vor redresa capacitatea de producţie până la sfârşitul anului.

Multe unităţi din cele trei modele produse în fabrica din Swindon sunt distribuite în Europa, dar o mare parte din componente continuă să fie furnizate din Japonia.

Durează de la patru până la şase săptămâni ca navele din Japonia să ajungă în Marea Britanie.

Ca urmare a cutremurului din 11 martie, Honda a suspendat producţia de maşini şi piese, din Japonia.

Fabrica de la Swindon are o capacitatate anuală de producţie de 250.000 de autoturisme, şi construieşte zilnic în jur de 630 de maşini pe zi.