Human Rights Watch: „Arhipelagul torturii”. Siria operează o rețea de centre în care schingiuiește deținuții (VIDEO)

Human Rights Watch: „Arhipelagul torturii”. Siria operează o rețea de centre în care schingiuiește deținuții (VIDEO)

Agențiile de informații siriene operează o rețea de centre de tortură pe tot cuprinsul țării, în care deținuții sunt bătuți cu bastoane și cabluri, arși cu acid și agresați sexual, relatează organizația Human Rights Watch într-un raport publicat marți. Printre cei torturați se află și copii.

Abuzurile acestea sancționate de stat reprezintă crime împotriva umanității care ar trebui investigate de către Tribunalul Penal Internațional, a mai adăugat gruparea.

Conform raportului de 81 de pagini, intitulat „Arhipelagul torturii: Arestări arbitrare, tortură și dispariții forțate în închisorile clandestine din Siria începând cu martie 2011”, există 27 de astfel de centre de detenție, în care se înregistrează sistematic rele tratamente ale deținuților. Acestea indică în mod clar o politică a statului de tortură și rele tratamente, ce reprezintă crime împotriva umanității, arată raportul.

Metodele de tortură folosite cel mai des sunt bătăi prelungite, deseori cu bastoane sau cabluri, obligarea deținutului să stea în poziții foarte incomode și dureroase pentru perioade lungi de timp, folosirea electricității, arderea cu acid, agresiuni sexuale, smulgerea unghiilor și simulări ale execuțiilor. Printre alte locații, centre din acest arhipelag al torturii se află în orașele Damasc, Homs, Idlib, Aleppo, Darra și Latakia.

Human Rights Watch a cerut Consiliului de Securitate al ONU să sesizeze situația din Siria Tribunalului Penal Internațional și să adopte sancțiuni împotriva oficialilor implicați în aceste abuzuri.

Arhipelagul torturii din Siria: 27 de centre în care sunt schingiuiți deținutii

Embed: " />