Ideologul lui Putin prezent la Ankara în momentul puciului: Dughin acuză Statele Unite de tentativa de lovitură de stat (VIDEO)

Ideologul lui Putin prezent la Ankara în momentul puciului: Dughin acuză Statele Unite de tentativa de lovitură de stat (VIDEO)
Foto: estica.eu

Aleksandr Dughin, ideologul Kremlinului și al mișcării euroastice, se afla la Ankara în momentul loviturii de stat eșuate.

El a intrat în direct la televiziunea Tsar TV finanțată de un om de afaceri care susține financiar și grupurile de rebeli din Donbas și a spus că America a vrut să dea o lovitură de stat în Turcia și că de acum Ankara a trecut de partea Moscovei, anunță flux24.ro.

"În ajunul vizitei mele m-am întâlnit cu înalți funcționari în politica turcă, în special, cu primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gökçek, iar imaginea de asamblu a alinierii politice a forțelor în Turcia în ajunul puciului părea să-mi fie complet limpede" a spus Dughin în limba engleză pentru Tsar TV.

Ideologul lui Putin prezent la Ankara în momentul puciului: Dughin acuză Statele Unite de tentativa de lovitură de stat

#DIRECT_ONE_077vx8#

"Melih Gökçek mi-a spus într-o conversație privată imediat ce lovitura de stat începuse că secta lui Fethullah Gulen, care a stat în spatele doborârii avionului rus și uciderea pilotului nostru, este și în spatele loviturii de stat. Doborârea avionului rus și uciderea pilotului au fost un instrument de intrigi geopolitice. Între timp, americanii au înțeles că pozițiile lui Erdogan, care vrea să îl înlocuiască pe protejatul lor direct, Davutoglu. Astfel, s-au format două forțe, kemaliștii patrioți care au dorit să restabilească imediat relațiile cu Rusia și apoi l-au împins pe Ergodan să își ceară scuze, iar secta Gulen și alte structuri pro-americane care, dimpotrivă, au făcut tot ce au putut pentru a preveni acest lucru" a precizat ideologul președintelui rus Vladimir Putin.

"Erdogan susținut de kemaliști a decis să o rupă cu Washingtonul și să se întoarcă în politica Euroasiatică, la Moscova. Mulți politicieni turci mi-au spus că Turcia se gândea serios la ieșirea din NATO și lupta pentru o apropiere de Moscova, pe probleme de securitate, astfel încât agenții americani au avut doar o singură cale de ieșire: o lovitură de stat. Acum nimic nu mai poate împiedica Turcia să părăsească NATO, să se apropie cu Rusia, și o dată pentru totdeauna să rupă relațiile cu cei care au dorit să răstoarne guvernul legitim" a concluzionat Dughin.