Igor Dodon, dornic de răzbunare: „Niciodată nu o să uit lacrimile mamei. Pentru asta, o să răspundeți”

Igor Dodon, dornic de răzbunare: „Niciodată nu o să uit lacrimile mamei. Pentru asta, o să răspundeți”
Foto: Hepta/Sputnik / Evgeny Odinokov.

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost chemat din nou la Procuratura Anticorupție. Oamenii legii l-au invitat să îi aducă la cunoștință că intenționează să solicite prelungirea mandatului de arest preventiv.

Igor Dodon, chemat din nou la Procuratură

Mama socialistului  urmează să fie audiată pe marginea provenienței sumelor de bani depistate de procurori în urma perchezițiilor la ea acasă, în satul Sadova, din raionul Călărași, notează tv8.

Presa din R. Moldova scrie că femeia nu s-a prezentat la audieri, pentru că s-ar fi îmbolnăvit. Urmează să fie stabilită o altă dată la care să fie audiată de oamenii legii. Igor Dodon susține că aceasta ar fi trecut o zi mai devreme printr-o intervenție medicală sub anestezie.

„Ce ține de mama mea, eu niciodată nu o să uit lucrul ăsta. Cei care au făcut chestia asta, mă uit acum la voi în ochi…niciodată nu o să uit lacrimile mamei, prin ce trece ea acum, că stă în spital…nu știu cât o să dureze, nu contează, dar pentru asta o să răspundeți”, a spus Igor Dodon, înainte să intre la PA.

Dodon spune că procurorii ar fi cerut audierea mamei sale, pentru a-l presa pe el: „Am spus în luna mai că cel mai probabil, o să fie o telenovelă întreagă, o să fie show…Scopul e să mă preseze pe mine psihologic, de aceea îl țin și pe cumnatul meu în pușcărie și îl presează acolo și acum fac presiuni și asupra mamei mele”, a afirmat Igor Dodon, citat de tv8.

Oamenii legii au descoperit sume uriașe de bani în casa părintească a lui Dodon

După ce Partidul Socialiștilor a declarat că se fac presiuni asupra familiei lui Igor Dodon, Procuratura Anticorupție a venit cu mai multe precizări referitor de ce mama socialistului a fost citată la Procuratură.

Procuratura Generală anunță că la domiciliul mamei fostului președinte au fost ridicați peste 178 mii de lei , unele sume fiind într-un plic cu sigla PSRM. Proveniența banilor urmează a fi cercetată de procurori.

Potrivit PA, unele din rudele fostului președinte de țară sunt cercetate pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Ulterior, în urma unor percheziții la domiciliul lui Dodon au găsit aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești, zeci de mii de euro, mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

De asemenea, la casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au mai găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”. Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”, relatează timpul.

Urmăriți B1TV.ro și pe