Igor Dodon nu are voie să părăsească Republica Moldova pentru încă 60 de zile. Procurorii suspectează că acesta ar vrea să fugă în Rusia

Igor Dodon nu are voie să părăsească Republica Moldova pentru încă 60 de zile. Procurorii suspectează că acesta ar vrea să fugă în Rusia
Sursa Foto: Sputnik / Mihai Karaush

Interdicția de a părăsi țara acordată fostului președinte Igor Dodon a fost prelungită cu 60 de zile de Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău deoarece procurorii suspectează că omul politic ar vrea să fugă în Rusia. Decizia Curţii a fost luată la solicitarea procurorilor de pe 16 ianuarie.

Petru Iarmaliuc, unul dintre procurori, consideră că Dodon are mai multe legături în Rusia și ar putea încerca să fugă, astfel evitând ancheta declanşată împotriva sa de autorităţile moldovene.

Suspecții se ascund în Rusia

„Şi alţi suspecţi se ascund pe teritoriul Rusiei”, a explicat procurorul, conform Agerpres.

Avocaţii fostului preşedinte au declarat că Dodon a participat la toate şedinţele fără să părăsească clădirea Curţii Supreme dacă judecătorii nu au permis acest lucru. De asemenea, apărătorii săi sunt de părere că solicitarea procurorilor este nefondată.

Igor Dodon este cercetat pentru îmbogăţire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie şi acceptare de finanţare a unui partid politic de către o organizaţie criminală.

Politicianul a fost eliberat din arestul la domiciliu pe parcursul lunii noiembrie a anului trecut.

Procuratura Generală a mai specificat că împotriva fostului preşedinte s-a deschis încă un dosar penal, în 27 iunie, pentru infracţiunea de depăşire a atribuţiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”, potrivit digi24.ro.

Igor Dodon respinge acuzaţiile aduse la adresa sa, insistând că este nevinovat.

Urmăriți B1TV.ro și pe