Igor Dodon face declarații șocante: Condamnă războiul lui Putin și mulțumește României pentru ajutorul dat Republicii Moldova în criza energetică

Igor Dodon face declarații șocante: Condamnă războiul lui Putin și mulțumește României pentru ajutorul dat Republicii Moldova în criza energetică
Foto: Hepta/Sputnik / Evgeny Odinokov.

Fostul președinte pro-rus de la Chișinău, Igor Dodon, a făcut declarații surprinzătoare luni. Acesta a criticat în premieră bombardamentele rusești din Ucraina și a mulțumit României pentru ajutorul acordat, scrie publika.md.

Igor Dodon, mesaj șocant

Mesajul său vine la câteva zile de la eliberarea din arestul preventiv, după ce a fost acuzat printre altele de trădarenațională:

„Este foarte tragic pentru noi, din cauza la aceste bombardamente ale Federaţiei Ruse spre Ucraina noi am rămas fără energie electrică şi eu cred că asta este foarte grav”.

Întrebat expres dacă acesta condamnă atrocitățile din Ucraina, Dodon a răspuns: „Evident, noi am rămas fără lumină, şi dumneavoastră, şi eu acasă, la mine la Buiucani mai repede s-a aprins, dar în unele regiuni a durat şi 24 de ore!”.

Mai mult, Igor Dodon chiar a mulțumit României pentru ajutorul acordat în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova: „Închipuiţi-vă ce poate fi la iarnă, când în plină iarnă să se stingă lumina pentru 24 de ore, ce fac oamenii? Trebuie de găsit o soluţie tehnică, dacă procurăm energie electrică de la români, iar pentru asta trebuie să le spunem mulţumesc, chiar dacă e mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectaţi, malul drept Nistrului, măcar.”

Măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar

Fostul președinte al Republicii Moldova a fost eliberat din arest la domiciliu, în urma deciziei Magistraților Curții Supreme care l-au plasat sub control judiciar, fiind acuzat de diferite infracțiuni, printre care și trădare de patrie. Curtea Supremă a decis că fostul președinte pro-rus să nu aibă voie să părăsească țara timp de 60 de zile, pe lângă alte restricții. Dodon a fost arestat pe 24 mai, fiind acuzat că ar fi primit bani de la oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, și va fi eliberat duminică, 20 noiembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe