Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: „Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască” (video)

Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască (video)
Foto: Hepta/DPA Images.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut și plasat în arest preventiv la domiciliu, pentru 30 de zile. Socialistul a venit cu un nou mesaj și s-a plâns că ar fi fost presat psihologic în ultimele două zile,  cât s-a aflat în izolatorul de poliție, notează tv8.

„Mi-au speriat copiii”

„M-au ținut două zile cu lumina aprinsă noaptea în izolator. Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”, a mărturisit ex-președintele Dodon jurnaliștilor, după decizia magistraților Judecătoriei Ciocana în privința măsurii preventive de arest la domiciliu.

Socialistul  s-a mai plâns că în aceste zile i-ar fi fost presată familia: „Au venit la 7 dimineața și mi-au speriat copiii, au sărit gardul la mama în sat. Scopul – ca să mă streseze psihologic și să cedez. Mi-au ridicat telefoanele, arhiva personală. Eu aștept în timpul apropiat foto, video cu familia, ca să facă show-uri”, a adăugat Igor Dodon.

Kremlinul a reacționat

Autoritățile ruse au venit cu o reacție, după ce au aflat că proprietățile lui Igor Dodon sunt percheziționate. Liderul socialiștilor fiind susținătorul regimului putinist.

„Este chestiunea internă a Republicii Moldova. Suntem alarmați că din nou, o asemenea practică este aplicată în raport cu cei care sunt susținători ai dezvoltării relațiilor de prietenie cu Rusia. Ne-am dori să fim siguri că lui Igor Dodon îi vor fi respectate drepturile legale”, a precizat Dmitrii Peskov pentru presa rusă.

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe