Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: „Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască” (video)

Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască (video)
Foto: Hepta/DPA Images.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut și plasat în arest preventiv la domiciliu, pentru 30 de zile. Socialistul a venit cu un nou mesaj și s-a plâns că ar fi fost presat psihologic în ultimele două zile,  cât s-a aflat în izolatorul de poliție, notează tv8.

„Mi-au speriat copiii”

„M-au ținut două zile cu lumina aprinsă noaptea în izolator. Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”, a mărturisit ex-președintele Dodon jurnaliștilor, după decizia magistraților Judecătoriei Ciocana în privința măsurii preventive de arest la domiciliu.

Socialistul  s-a mai plâns că în aceste zile i-ar fi fost presată familia: „Au venit la 7 dimineața și mi-au speriat copiii, au sărit gardul la mama în sat. Scopul – ca să mă streseze psihologic și să cedez. Mi-au ridicat telefoanele, arhiva personală. Eu aștept în timpul apropiat foto, video cu familia, ca să facă show-uri”, a adăugat Igor Dodon.

Kremlinul a reacționat

Autoritățile ruse au venit cu o reacție, după ce au aflat că proprietățile lui Igor Dodon sunt percheziționate. Liderul socialiștilor fiind susținătorul regimului putinist.

„Este chestiunea internă a Republicii Moldova. Suntem alarmați că din nou, o asemenea practică este aplicată în raport cu cei care sunt susținători ai dezvoltării relațiilor de prietenie cu Rusia. Ne-am dori să fim siguri că lui Igor Dodon îi vor fi respectate drepturile legale”, a precizat Dmitrii Peskov pentru presa rusă.

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:58 - Laurențiu Reghecampf și-a triplat salariu. Câți bani va încasa celebrul antrenor, după despărțirea cu Universitatea Craiova
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)