Ilan Shor, denunțătorul lui Vlad Filat, este absolvit de orice vină pentru că s-a autodenunțat

Ilan Shor, denunțătorul lui Vlad Filat, este absolvit de orice vină pentru că s-a autodenunțat
Foto: ilanshor.md

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a contestat la Curtea Constituţională ridicarea imunităţii fostului premier Vlad Filat, potrivit B1 TV. Acesta a fost arestat preventiv, iar procurorii au descoperit la el acasă dovezi că spiona alţi politicieni. Între timp, denunţătorul lui Filat a fost şi el audiat de procurori, dar a fost absolvit de orice vină.

Grupul parlamentar al Partidului Lileral-Democrat din Republica Moldova a contestat la Curtea Constituţională hotărârea prin care Parlamentul a decis să-i ridice imunitatea lui Vlad Filat.

Colegii fostului premier au catalogat hotărârea Legislativului drept o „înscenare cinică” împotriva lui Vlad Filat şi a partidului, şi au acuzat că atât fostul lider, cât şi formaţiunea sunt „ţinta permanentă” a unor atacuri din diverse tabere politice.

Între timp, procurorii Centrului Național Anticorupție au descins acasă la Filat şi au descoperit hârtii care demonstrează că acesta spiona mai multe persoane printre care și politicieni. De altfel, cinci maşini ale fostului premier au fost ridicate drept probă în dosarul său.

Denunţătorul lui Filat, Ilan Shor, a fost şi el audiat de către procurorii anticorupţie, care au decis că omul de afaceri nu poate fi tras la răspundere în acest dosar pentru că s-a autodenunţat.

Urmăriți B1TV.ro și pe