Imagini din satelit dezvăluie expansiunea rapidă a cimitirului unde sunt îngropați mercenari Wagner uciși pe frontul din Ucraina

Imagini din satelit dezvăluie expansiunea rapidă a cimitirului unde sunt îngropați mercenari Wagner uciși pe frontul din Ucraina
Imagini cu mercenarii Wagner trimiși în Svitlodarsk. Sursa: Captură video/ Twitter/ @RALee85

Imaginile din satelit ale unei zone din apropierea unui sat din Rusia arată un cimitir în expansiune rapidă, unde sunt îngropați mulți dintre cei uciși în luptele din Ucraina din partea Grupului Wagner – o organizație privată de mercenari ruși puternic implicată în războiul din Ucraina, scrie CNN.

Imaginile cu rânduri de morminte proaspete din apropierea satului Bakinskaya din regiunea Krasnodar au început să apară pentru prima dată pe rețelele de socializare în decembrie. Iar în ianuarie, Agenția de Stat Rusă de Știri RIA Novosti l-a arătat pe fondatorul Wagner, Yevgeny Prigozhin, vizitând locul și depunând o coroană de flori pe unul dintre morminte.

„Aici îngropăm luptătorii care au indicat în testamentul lor că vor să fie îngropați aici”, a explicat Prigozhin, potrivit RIA. „Sau orfani și cei ale căror trupuri, dintr-un motiv oarecare, rudele nu vor să le ia”.

Imaginile din satelit arată șiruri de morminte proaspete lângă satul Bakinskaya din regiunea Krasnodar, Rusia, pe 24 noiembrie 2022.

Fotografii prin satelit făcute de pe 1 noiembrie, arată trei rânduri de morminte pe o nouă parcelă. Când Prigojin a vizitat la începutul lunii ianuarie, el a spus pentru RIA Novosti că au fost săpate 93 de morminte. O altă fotografie din satelit Maxar făcută pe 24  ianuarie arată parcela deja practic plină, cu 14 rânduri suplimentare.

Imaginile din satelit arată șiruri de morminte proaspete lângă satul Bakinskaya din regiunea Krasnodar, Rusia, pe 24 ianuarie 2023.

Luptătorii Wagner au fost blocați într-o lungă bătălie de uzură cu forțele ucrainene, deoarece au luat orașul Soledar și sunt acum implicați în atacul asupra orașului Bakhmut și a satelor din jur. Oficialii ucraineni spun că Wagner a trimis valuri de infanterie spre pozițiile lor și a suferit pierderi grele în acest proces.

Numărul mare de victime i-a adus zonei porecla de „mașină de tocat carne”, iar cimitirul în expansiune rapidă din Bakinskaya ilustrează numărul mare de morți.

Potrivit fondatorului Wagner, Yevgeny Prighozin, doar unii dintre luptătorii grupului sunt îngropați acolo.

Departamentul de Trezorerie al SUA a desemnat joi Wagner o organizație criminală transnațională semnificativă și a impus o serie de sancțiuni unei rețele transnaționale care o sprijină.

Urmăriți B1TV.ro și pe