Imagini virale: Două maşini de poliţie intră în mulţime la New York, în timpul unei manifestaţii în memoria lui George Floyd (VIDEO)

Imagini virale: Două maşini de poliţie intră în mulţime la New York, în timpul unei manifestaţii în memoria lui George Floyd (VIDEO)

Imagini filmate în timpul unor proteste izbucnite la New York, organizate în memoria lui George Floyd, americanul de culoare care a murit după ce a fost imobilizat în mod brutal de către polițiști în Minneapolis,au devenit virale pe rețelele de socializare, stârnind și mai mult revolta americanilor. Clipul video distribuit masiv surprinde modul în care dpuă mașini de poliție intră în mod violent într-un grup de protestatari.

Poliția din New York a început o investigație după ce clipul video a apăru pe internet.

Imaginile surprind un prim vehicul de poliţie care pare blocat în mijlocul drumului, în timp ce protestatarii aruncă cu obiecte.Poliţiştii de la bord încearcă să îi determine pe manifestanţi să se dea înapoi.

O a doua maşină de poliţie soseşte şi se opreşte, după care accelerează, cu sirena pornită, către mulţime. Nu se cunosc în prezent informații despre numărul răniților în urma incidentului.

După apariția imaginilor, primarul New Yorkului a luat apărarea poliţiştilor. ”Eu nu-i vor învinovăţi pe poliţiştii care încercau să facă faţă unei situaţii absolut imposibile”, a declarat Bill de Blasio.

Stare de asediu în mai multe orașe mari din SUA, din cauza protestelor pentru răzbunarea lui George Floyd

Mai multe orașe mari din SUA sunt în stare de asediu ca urmare a protestelor violente care au izbucnit pe fondul moarțiilui George Floyd.

De la Minneapolis și până Los Angeles, de la Miami și până la Chicago, mai multe proteste au fost organizate, după același tipar: Inițial manifestațiile au început pașnic, dar au degenerat, iar demonstranții au blocat traficul, au provocat incendii și și-au măsurat forțele cu poliția, care a fost nevoită să folosească gaz iritant și gloanțe de plastic într-o încercare de a restabili ordinea publică.

Începutul protestelor în SUA

Protestele din SUA au izbucnit după moartea lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani care a murit luni la Minneapolis, Minnesota, în custodia poliției, după ce un ofițer l-a culcat pe ciment și a stat așezat cu genunchiul pe capul lui timp de opt minute și 46 de secunde – reamintim că agentul a fost, între timp, arestat și acuzat de crimă. Victima fusese reținutăpentru că ar fi folosit bani falși la un magazin din cartierul Powderhorn, iar forțele de ordine publică susțin că s-ar fi opus rezistență fizică atunci când i s-a cerut să iasă din mașină pentru o serie de întrebări și verficări.