Fosta primă doamnă din Filipine, condamnată la 42 de ani închisoare pentru corupţie, eliberată pe cauţiune (FOTO)

Fosta primă doamnă din Filipine, condamnată la 42 de ani închisoare pentru corupţie, eliberată pe cauţiune (FOTO)

Fosta primă doamnă din Filipine, Imelda Marcos, condamnată la 42 de ani închisoare pentru corupţie, a ieşit din închisoare, după ce a plătit o cauţiune de 3.000 de dolari.
Membra congresului în vârstă de 89 de ani a apărut vineri în faţa tribunalului anticorupţie Sandiganbayan, la o săptămână după ce a fost condamnată. Ea a fost însoţită la tribunal de copii şi nepoţi, relatează Agerpres.

Instanţa a găsit-o vinovată pe Imelda Marcos de deturnarea a milioane de dolari în conturi elveţiene începând cu anii 1970, când soţul ei, fostul dictator Ferdinand Marcos, era preşedinte.
Fosta primă doamnă nu a apărut în ziua în care a fost anunţat verdictul, pe 9 noiembrie, renunţând astfel la dreptul ei de a introduce apel şi de a anula condamnarea.

Cu toate acestea, pe 12 noiembrie, avocaţii săi au înaintat o moţiune prin care cer să i se permită să facă apel la condamnare. Ei au invocat numeroasele boli ale Imeldei Marcos pentru faptul că nu a reuşit să participe la anunţarea verdictului.

Vineri, Imelda Marcos a spus că nu a fost notificată oficial despre data verdictului şi că a aflat despre el de la televiziune. „Aş fi participat dacă aş fi ştiut”, a spus ea, deşi a fost văzută participând la petrecerea de ziua fiicei ei mai mari, guvernatoarea Imee Marcos, chiar în seara zilei de 9 noiembrie, când a fost condamnată.

Tribunalul i-a permis plata unei cauţiuni de 150.000 de pesos (2.884 de dolari).

Imelda Marcos a fost notorie pentru stilul ei de viaţă extravagant care includea, printre altele, şi deţinerea a 3.000 de perechi de pantofi.

Se spune că familia Marcos ar fi furat până la zece miliarde de dolari în perioada de 20 de ani în care au condus Filipine.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri