În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare

În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
Foto: Pixabay

O femeie care a primit 10,4 milioane de dolari în cont dintr-o greșeală a Crypto.com și i-a păstrat a fost pusă sub acuzare pentru o infracțiune similară, potrivit Daily Mail.

Thevamanogari Manivel, din Melbourne, nu numai că a scăpat cu banii primiți din greșeală, dar a fost implicată într-o infracțiune similară care i-a adus încă 11.750 de dolari. Astfel, se confruntă cu două acuzații care se sancționează cu până la 20 de ani închisoare fiecare.

Este neclar deocamdată cum susține poliția că ar fi intrat Manivel în posesia sumei mai mici, însă nu prea au îndoieli în ceea ce privește modul în care au ajuns milioanele de dolari în contul său de la Commonwealth Bank.

Femeia a fost arestată în martie, iar marți a apărut în fața judecătorilor, în format online. Cei peste 10,4 milioane de dolari au fost descoperiți într-un audit al companiei chiar înainte de Crăciunul trecut.

În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit

Eroarea s-a produs în mai 2021, în momentul în care Crypto.com a vrut să îi acorde o rambursare de 100 de dolari, însă la transfer a scris din greșeală numărul contului în spațiul destinat sumei.

Autoritățile suspectează că Manivel și celălalt inculpat, Jatinder Singh, știau că banii nu le aparțin și au continuat să îi ascundă și să îi cheltuie în lunile premergătoare arestării.

În spațiul public nu se cunosc prea multe detalii despre rolul lui Singh în această infracțiune. Manivel a susținut marți în instanță că Singh a păcălit-o, făcând-o să creadă că banii îi aparțin și îi poate cheltui după bunul plac. Relația dintre cei doi este în continuare necunoscută.

Potrivit documentelor judiciare, în momentul în care Crypto.com a încercat să ia banii înapoi de la Manivel, 1,35 milioane de dolari fuseseră deja cheltuiți pe o casă de lux, iar restul banilor fuseseră mutați în alte conturi. Vila de lux are patru dormitoare, patru băi, o sală de sport și un cinematograf.

O parte din bani au ajuns în conturile unor prieteni sau membri ai familiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe