În nordul Californiei a fost decretată starea de urgență din cauza incendiilor extinse

În nordul Californiei a fost decretată starea de urgență din cauza incendiilor extinse
Foto: point.md

În nordul Californiei a fost decretată starea de urgență din cauza incendiilor care au obligat mii de persoane să-și abandoneze locuințele, informează AFP, citată de Agerpres.

Incendiile s-au declanșat în opt zone, inclusiv în regiunile viticole de la nord de San Francisco, mii de hectare fiind arse. Autostrăzi și elemente de infrastructură au fost, de asemenea, distruse.  Mii se persoane au fost evacuate și alte 6.000 sunt în pericol de a fi evacuate.

Și statele Oregon și Washington, situate, la fel ca și California, pe coasta de vest a SUA, sunt afectate de incendii masive.

Peste 5.000 de pompieri se luptă cu incendiile extinse în nordul Californiei. De la începutul anului, 13 pompieri și-au pierdut viața  în Statele Unite în timpul operațiunilor de stingere a incendiilor. Doar în cursul acestui week-end, patru pompieri au fost transportați la spital cu arsuri de gradul doi, starea lor fiind acum stabilă. Australia și Noua Zeelandă au trimis împreună 70 de pompieri pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Autoritățile din California au cheltuit de la începutul anului 1,3 miliarde de dolari pentru acțiunile de stingere a incendiilor, sumă ce se apropie de recordul de 1,65 de miliarde de dolari din 2006. Suprafața afectată de incendii este de aproximativ 242.000 de hectare.