În Siberia ard aproximativ 15.000 de hectare de pădure, din cauza valului de căldură

În Siberia ard aproximativ 15.000 de hectare de pădure, din cauza valului de căldură
În jur de 15.000 de hectare de pădure ard în Siberia de câteva zile, ducând la închiderea aeroportului regional Tomsk, a declarat Ministrul Urgențelor din Rusia vineri. Cele mai multe incendii au fost provocate...

În jur de 15.000 de hectare de pădure ard în Siberia de câteva zile, ducând la închiderea aeroportului regional Tomsk, a declarat Ministrul Urgențelor din Rusia vineri. Cele mai multe incendii au fost provocate de valul de căldură extremă și de vânturile puternice. Din această cauză, suprafața care arde a crescut cu 2.000 de hectare în noaptea de joi spre vineri, relatează Ria Novosti.

Cele mai puternice incendii au fost concentrate în regiunile siberiene Krasnoyarsk, Tomsk, Tuva, Khakassia și Irkutsk. Pompierii continuă să se lupte cu flăcările celor aproximativ 30 de incendii care au distrus mii de hectare de pământ din zonă.

„Serviciile forestiere ale Rezervei Federale a Districtului Federal Siberian au stins 45 de incendii care acopereau o suprafață de 522 de hectare,” conform unui comunicat al Departamentului Forestier. În același document se precizeazăcă alte 29 de incendii forestiere care au afectat peste 5.000 de hectare au fost localizate.

În plus, capitala regiunii, Tomsk, rămâne acoperită de un fum dens din cauza tutror incendiilor din zonă.