În Spania, persoanele infectate cu coronavirus vor trebui să aştepte 6 luni până la vaccinare

În Spania, persoanele infectate cu coronavirus vor trebui să aştepte 6 luni până la vaccinare
Foto: pixabay.com

Ministerul Sănătăţii din Spania a hotărât că persoanele sub 55 de ani fără probleme mari de sănătate şi care s-au infectatnoul coronavirus vor fi nevoiți să aştepte şase luni de la diagnosticare până la primirea unui vaccin, potrivit Reuters,citată de Agerpres.

Într-un document ce defineşte strategia naţională de vaccinare, Ministerul Sănătăţii a precizat acest lucru, într-un document privind strategia de vaccinare,adăugând că în cele 6 lunireinfectarea se produce ‘în mod excepţional’.

În acest moment, în Spania persoanele sub 55 de ani vaccinate sunt cadre medicale.

Ministerul mai arată că persoanele de peste 55 de ani şi cele cu riscuri de sănătate vor fi exceptate de la această decizie.

Măsura este valabilă pentru cele trei vaccinuri (Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca) care sunt disponibile în Spania.

Efectuarea unui test de anticorpi înainte de vaccinare nu este recomandată, mai precizează Ministerul Sănătăţii.

Varianta braziliană de COVID a ajuns în Spania

Primul caz de infectare cu varianta braziliană de Covida fost depistat înMadrid, au anunţat vineri autorităţile regionale. Este vorba despreunbărbat de 44 de ani sosit din ţara sud-americană la 29 ianuarie pe aeroportul din Madrid, au precizat autorităţile regionale într-un comunicat,relatează AFP, citată de Agerpres.