Încă o variantă a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie

Încă o variantă a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie
Foto: Pixabay.

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Marea Britanie. Aceasta ar putea să fie cu 10% mai contagioasă decât alte mutații ale Omicronului.

Noua variantă a virusului ar putea să fie mai contagioasă

Cercetătoarea Susan Hopkins a anunțat că astfel de variante dispar de obicei „relativ repede”.

„Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficiența vaccinului”, a precizat Hopkins pentru The Sun, citată de antena3.

Potrivit sursei citate, noua variantă a coronavirusului a fost depistată, de asemenea, în Thailanda și Noua Zeelandă. Savanții estimează că aceasta ar putea să fie cu  10% mai contagioasă decât BA.2.

„Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparține variantei Omicron până când pot fi raportate diferențe semnificative în ceea ce privește transmiterea și caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea”, au explicat autoritățile sanitare britanice.

Crește numărul pacienților infectați cu Covid-19

Numărul pacienților internați cu Covid-19 a început să crească în România. Astfel, luni, au fost raportate 1.332 de cazuri, din doar 16.500 de teste efectuate. Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în București, respectiv 532.

După București urmează județul Hunedoara, unde s-au înregistrat 105 cazuri noi, iar în restul județelor din țară s-au înregistrat sub 100 de cazuri noi. Numărul pacienților internați în spitale este de 2565, remarcându-se o ușoară creștere față de ziua precedentă, potrivit adevărul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe