Încă un agent rus, deconspirat și prins, la Odesa (video)

Încă un agent rus, deconspirat și prins, la Odesa (video)
Foto: captura video.

Un agent rus sub pseudonimul „Profesor” a fost reținut la Odesa. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Parchetului Regional Odesa.

Potrivit sursei citate, după 24 februarie, bărbatul a fost recrutat de reprezentanții FSB al Federației Ruse.  Individul a contribuit la desfășurarea unor activități subversive împotriva Ucrainei. De la „curatorii” săi a primit pseudonimul „Profesor”.

Încă un agent al Kremlinului, deconspirat

„Pentru a-și îndeplini sarcinile care i-au fost încredințate, a colectat date despre localizarea punctelor de control, posturilor de comandă, instalațiilor industriale militare care sunt dislocate pe teritoriul regiunii Odesa, precum și informații despre numărul și localizarea geografică a loviturilor cu rachete”, se arată în raport.

„Profesorul” a transmis datele colectate reprezentanților serviciilor speciale ruse folosind unul dintre mesageri.

În plus, bărbatul a recrutat rezidenți ai regiunii Odesa cu scopul cooperării cu serviciile speciale ale Federației Ruse.

Un deputat ucrainean a colaborat cu securiștii ruși

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit o rețea de informații a Direcției Principale de Informații a Federației Ruse (GRU), în care a fost implicat și deputatul Andrii Derkaci, informează departamentul de presă al SBU.

SBU a declarat că Derkaci, despre care nu a fost dezvăluit locul în care se află în prezent, a înfiinţat o reţea de firme private de securitate pentru a le folosi cu scopul de a facilita şi a sprijini intrarea unităţilor ruseşti în oraşele ucrainene în timpul invaziei ruse începute pe 24 februarie.

„Dezvoltarea operațională a rețelei s-a desfășurat mult timp, dar SBU a neutralizat-o în cele din urmă la începutul războiului, reținându-l pe fostul asistent al deputatului popular Igor Kolesnikov. De fapt, acesta, fiind angajat neoficial al Principalului Direcția Statului Major al Federației Ruse cu indicativul de apel „Veteran”, a fost un semnalist și curier financiar între serviciile speciale ale Federației Ruse și Derkaci”, precizează reprezentanții SBU.

Urmăriți B1TV.ro și pe