Incendiu la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud. Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare

Incendiu la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud. Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare
Foto: Pixabay

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 septembrie,în subsolul clădirii Palatului Administrativ din județul Bistriţa.

Incendiude proporții la Prefectura Bistrița-Năsăud

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a anunțat că la subsol erau depozitate mai multe materialele sanitare primite de la Ministerul Sănătăţii pentru a fi distribuite secţiilor de votare cu ocazia alegerilor locale.

În urma incendiului devastator, mare parte din materialele igienico-sanitare destinate pentru zece primării din municipiul Bistrița-Năsăudau ars în totalitate.

”Noaptea trecută, în jurul orei 1,00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, sursa probabilă fiind o priză defectă. Incidentul a fost sesizat de jandarmul care efectua serviciul de pază pe timpul nopţii în cadrul instituţiei, acesta anunţând imediat pompierii. Incendiul a fost stins în scurt timp, dar, în urma acestuia, au ars dezinfectanţi pentru circa 10 unităţi administrativ-teritoriale, acolo fiind depozitate pachetele cu materialele primite de la Ministerul Sănătăţii pentru secţiile de votare, pachete care au fost pregătite pentru a fi distribuite, astăzi, reprezentanţilor locali”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții PrefecturiiBistrița-Năsăud.

La fața locului s-au deplasat echipele de salvare special antrenate.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei prize defecte.

Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare

Chiar dacă flăcărileau fost stinse în scurt timp de la izbucnirea incendiului,în urma acestuia, ”au ars dezinfectanţi pentru circa 10 unităţi administrativ-teritoriale, acolo fiind depozitate pachetele cu materialele primite de la Ministerul Sănătăţii pentru secţiile de votare, pachete care au fost pregătite pentru a fi distribuite, astăzi, reprezentanţilor locali”, conform Agerpres.

După ce pompierii au reușit să stingă incendiul de proporții de la Prefectura Bistrița,au fost reconfigurate pachetele cu materialele sanitare, astfel încât graficul stabilit pentru distribuire să se respecte.

Reprezentanții instituției au explicat cămulte dintre cele 62 de primarii din județau achiziționat din fonduri proprii dezinfectanțipentru secțiile de votare, ceea ce înseamnă că în ciuda tragicului eveniment, votul de la alegerile locale care vor avea loc în ziua de 27 septembrie se va desfășura în deplină siguranță în contextul crizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

De asemenea, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud susține că ”existăo rezervăde produse, iar condițiile de siguranță sanitarăpentru desfășurarea procesului electoral nu vor fi afectate”.

Ultima oră
18:04 - CS Hunedoara a oprit vânzarea biletelor la meciul de cupă cu FCSB din cauza pandemiei: „Nu este vina noastră că numărul de cazuri COVID-19 este, din nefericire, din nou în creștere”
17:47 - Francezii primesc o nouă lovitură. Emmanuel Marcon, reacție tranșantă după decizia Elveției de a cumpăra F-35 în detrimentul Rafale
17:38 - Cum reinventează Tesla ștergătoarele de parbriz. Se încheie era modelelor de metal și cauciuc
17:20 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
17:06 - Elena Merișoreanu, mărturii impresionante din spital, bolnavă de COVID-19: Nu știu cum fac față medicii (VIDEO)
16:53 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, la cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Demiterea mea, o decizie strict politică. Până la mine, comisarii au lucrat sub presiune politică
16:46 - Specie de insectă nou descoperită în România, numită după Simona Halep. Reacția sportivei
16:40 - Marcel Ciolacu: În România Normală a lui Iohannis și Cîțu, românii sunt iar pedepsiți pentru ca liberalii să-și rezolve războiul pentru putere
16:26 - Candidații pentru Baroul București solicită reluarea examenului. Aceștia spun că proba scrisă s-a desfășurat în zgomot de drifturi și muzică
16:24 - Austria deschide pârtiile de schi doar pentru persoanele vaccinate, testate negativ pentru COVID-19 sau care au trecut deja prin boală