Incendiu la un spital din Macedonia de Nord. Cel puțin 10 persoane au murit

Incendiu la un spital din Macedonia de Nord. Cel puțin 10 persoane au murit
Foto simbol: Pixabay

Cel puțin 10 persoane au murit într-un incendiu izbucnit miercuri noapte la un spital din orașul Tetovo, în vestul Macedoniei de Nord. Cadrele medicale și pacienții răniți au fost transferați la unitățile sanitare din Skopje, transmite Euronews.

Macedonia de Nord: Cel puțin 10 persoane au murit într-un incendiu izbucnit la un spital din Tetovo

Premierul nord-macedonean Zoran Zaev spune că înainte de incendiu a avut loc o explozie și că există o anchetă în curs de desfășurare.

„Condoleanțe familiilor și rudelor persoanelor decedate. Le urez o recuperare rapidă celor răniți”, a declarat Zoran Zaev.

În ultimele săptămâni, pandemia de COVID-19 a intrat pe un trend ascendent în Macedonia de Nord, unde mai puțin de o treime din populație a fost vaccinată cu schemă completă.

Orașul Tetovo a înregistrat cel mai mare număr de internări și decese în timpul ultimului val pandemic, a precizat ministrul nord-macedonean al sănătății.

În iulie erau vaccinați doar 19% dintre locuitorii orașului, ceea ce a pus o mare presiune pe spitale în august, spun oficialii sectorului sanitar nord-macedonean.

De la debutul pandemiei, în Macedonia de Nord au fost depistate peste 181.600 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a trecut de 6.150. Mai bine de 161.500 de persoane au fost declarate vindecate, arată datele centralizate joi dimineață de Worldometer.

La nivel global, numărul infectărilor confirmate este de circa 223,4 milioane, cu peste 4,6 milioane de decese și aproape 200 de milioane de persoane vindecate.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)