Incident electoral în Prahova: Mesaje false Ro-Alert care anunță cazuri de COVID în secțiile de vot

Incident electoral în Prahova: Mesaje false Ro-Alert care anunță cazuri de COVID în secțiile de vot

Încă un incident electoral a fost semnalat la alegerile locale de duminică. În Prahova, mai multe SMS-uri care pretindeau că sunt alerte Ro-Alert anunțau că există suspiciuni de infectare cu coronavirus în unele secții de vot din județ!

În acest caz Poliția Prahova s-a autosesizat și a transmis că mesajele sunt FALSE și că nu au fost emise de nicio instituție.

“La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avertizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii.”, au avertizat reprezentanții Poliției Prahova.

Potrivit unor surse, citate de presa locală, mesajele false ar fi fost primite de oameni din comunele Berceni, Târgșoru Vechi și Gorgota, scopul fiind acela de a determina alegătorii să nu iasă la vot.