Incident în Atlanticul de Nord. O navă de război britanică a fost lovită de un submarin rusesc

Incident în Atlanticul de Nord. O navă de război britanică a fost lovită de un submarin rusesc
Foto: Hepta - DPA Images / Ben Mitchell

Un submarin rus, urmărit de o navă de război britanică aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, în urmă cu mai bine de un an, a lovit un sonar pe care nava îl remorca, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, conform CNN.

Incident în Atlanticul de Nord

„La sfârșitul anului 2020, un submarin rus urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul său remorcat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Regatul Unit într-o declarație.

„Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit”, se arată în comunicat.
Un sonar remorcat este un senzor scos de o navă atunci când este desfășurat.
Potrivit Marinei Regale Britanice, HMS Northumberland a efectuat o „misiune vitală de a proteja apele Marii Britanii și descurajarea nucleară a națiunii” în 2020.

Alianța Nord-Atlantică, întâlniri tot mai dese cu Rusia

Oficialitățile din Marea Britanie, Statele Unite și NATO au asigurat că sunt în măsură să recupereze epava unui avion F-35 care s-a prăbușit recent în mare înaintea Rusiei. Avionul nu a reușit să decoleze, din cauza unei defecțiuni în momentul decolării, ajungând pe fundul oceanului.

În cele din urmă, avionul a fost recuperat de către NATO, înainte ca Rusia să pună mâna pe tehnologia Alianței.

„Operaţiunile vizând recuperarea avionului F-35 britanic din Mediterana s-au încheiat cu succes”, a comunicat Ministerul Apărării pe Twitter.