India: Cel puțin 47 de morți într-un tren cuprins de flăcări

India: Cel puțin 47 de morți într-un tren cuprins de flăcări
Cel puțin 47 de persoane au fost ucise într-un incendiu care a cuprins un tren de pasageri în statul indian Andhra Pradesh, conform surselor oficiale. Unul din vagoanele Expresului Tamil Nadu, care circulă între...

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise într-un incendiu care a cuprins un tren de pasageri în statul indian Andhra Pradesh, conform surselor oficiale. Unul din vagoanele Expresului Tamil Nadu, care circulă între Delhi și Chennai, a izbucnit în flăcări luni dimineață.

Cauzele incendiului nu sunt clare încă, dar autoritătile suspectează ca ar fi vorba de un scurt circuit electric, relatează BBC, precizând și că accidentele sunt obișnuite pe rețeaua imensă de căi ferate deținute de statul indian. De exemplu, în mai 24 de persoane au fost ucise când un tren de pasageri s-a ciocnit de un marfar, în același stat.

Cei mai mulți pasageri dormeau când a izbucnit incendiul la ora locală 04:20 (00:50 ora României), conform lui B Sridhar, șeful administrației locale din districtul Nellore, unde a avut loc incidentul. Unii dintre aceștia au reușit să sară din tren înainte ca acesta să se oprească, dar 28 de pasageri au fost răniți și duși la spitale locale.

“M-am trezit pentru că am auzit țipete puternice. Tot ce puteam să văd era fum negru,” a povestit Y Sampath, care a reușit să se salveze din incendiu.

Vagonul în cauză a fost distrus în întregime, iar echipele de salvare au fost nevoite să folosească echipamente speciale pentru a intra în el.

Accidentele de tren au ucis 1,220 de persoane în India în ultimii cinci ani, conform cifrelor oficiale dezvăluite recent. Căile ferate indiene au 9.000 de trenuri și transportă în jur de 18 milioane de pasageri în fiecare zi, legând toate colțurile țări.