India: Cel puțin 47 de morți într-un tren cuprins de flăcări

India: Cel puțin 47 de morți într-un tren cuprins de flăcări
Cel puțin 47 de persoane au fost ucise într-un incendiu care a cuprins un tren de pasageri în statul indian Andhra Pradesh, conform surselor oficiale. Unul din vagoanele Expresului Tamil Nadu, care circulă între...

Cel puțin 47 de persoane au fost ucise într-un incendiu care a cuprins un tren de pasageri în statul indian Andhra Pradesh, conform surselor oficiale. Unul din vagoanele Expresului Tamil Nadu, care circulă între Delhi și Chennai, a izbucnit în flăcări luni dimineață.

Cauzele incendiului nu sunt clare încă, dar autoritătile suspectează ca ar fi vorba de un scurt circuit electric, relatează BBC, precizând și că accidentele sunt obișnuite pe rețeaua imensă de căi ferate deținute de statul indian. De exemplu, în mai 24 de persoane au fost ucise când un tren de pasageri s-a ciocnit de un marfar, în același stat.

Cei mai mulți pasageri dormeau când a izbucnit incendiul la ora locală 04:20 (00:50 ora României), conform lui B Sridhar, șeful administrației locale din districtul Nellore, unde a avut loc incidentul. Unii dintre aceștia au reușit să sară din tren înainte ca acesta să se oprească, dar 28 de pasageri au fost răniți și duși la spitale locale.

“M-am trezit pentru că am auzit țipete puternice. Tot ce puteam să văd era fum negru,” a povestit Y Sampath, care a reușit să se salveze din incendiu.

Vagonul în cauză a fost distrus în întregime, iar echipele de salvare au fost nevoite să folosească echipamente speciale pentru a intra în el.

Accidentele de tren au ucis 1,220 de persoane în India în ultimii cinci ani, conform cifrelor oficiale dezvăluite recent. Căile ferate indiene au 9.000 de trenuri și transportă în jur de 18 milioane de pasageri în fiecare zi, legând toate colțurile țări.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”