Indonezia: 6 morți și 200 de răniți în timpul protestelor faţă de rezultatele alegerilor prezidențiale (VIDEO)

Indonezia: 6 morți și 200 de răniți în timpul protestelor faţă de rezultatele alegerilor prezidențiale (VIDEO)
Foto: Captură Euronews

Șase oameni au murit și 200 au fost răniți în protestele ce au avut loc în Jakarta, Indonezia, după ce comisia pentru alegeri prezidențiale a confirmat victoria lui Joko Widodo, informează Reuters. Cauzele deceselor nu au fost încă stabilite.

Suporterii generalului Prabowo Subianto, oponentul lui Widodo, au protestat pașnic inițial, dar apoi lucrurile au escaladat, fapt ce a determinat poliția să folosească gaze lacrimogene.

Comisia Generală pentru Alegeri a anunțat că Widodo a câștigat alegerile prezidențiale cu 55.5%, în vreme ce Prabowo a obținut doar 44.5%. Prabowo suspectează acte de fraudă la nivel înalt și vrea să conteste rezultatul la Curtea Consituțională.

O agenția de monitorizare a alegerilor a respins acuzațiile de fraudă sistematică, iar observatorii independenți au declarat că procedurile au fost respectate.

Sursă video: Euronews

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)