Inundațiile, alunecările de teren și vântul puternic fac ravagii în mai multe state din Europa

Inundațiile, alunecările de teren și vântul puternic fac ravagii în mai multe state din Europa
Foto: floodlist.com

Vremea extremă face ravagii în toată Europa. Doi oameni au murit în Elveţia în urma unei alunecări de teren, în timp ce în Slovenia autorităţile au decretat cod roşu de inundaţii. Oraşul Carrara din Italia este practic sub ape după ploile torenţiale din ultimele zile, iar în provincia Catania o tornadă a smuls acoperişurile caselor.

O alunecare de teren a făcut două victime în Elveţia, în regiunea Lgano. O femeie de 31 de ani şi fiul ei au murit după ce casa lor a fost luată pe sus de tone de pământ şi lemn. Pompierii şi echipele cu câini de poliţie au acţionat toată noaptea de la locul respectiv, dar nu au putut decât să recupereze cadavrele dintre dărâmăturile casei.

Între timp, autorităţile din Slovenia au decretat alertă roşie de inundaţii în centrul şi nord-estul ţării şi au cerut oamenilor să evacueze locurile din apropierea râurilor Sava şi Drava, cei doi afluenţi de pe malul drept al Dunării, care s-au revărsat după mai multe zile de ploi puternice. Potrivit presei slovene, cartiere din Maribor, al doilea mare oraş al ţării, au fost inundate, în timp ce intemperiile au provocat întreruperea circulaţiei între mai multe oraşe din apropierea frontierei cu Austria.

În Italia, localitatea Carrara a fost practic înghiţită de ape în urma ploilor torenţiale din ultimele zile. Sute de case au fost inundate, iar străzile s-au transformat în râuri. Peste 450 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. În Toscana, mii de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele după ce un râu a ieşit în matcă. Cel puţin opt persoane au fost salvate cu elicopterele, de pe acoperişuri. Iar ploile abundente continuă şi în Liguria şi Piemont. Între timp, Sicilia s-a confruntat cu rafale de vânt extrem de violente şi chiar cu o tornadă în apropiere de Catania. Mai multe case au rămas fără acoperişuri şi câteva maşini au fost avariate de copacii căzuţi.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)