Iohannis, Macron, Scholz și Draghi, primiți de Volodimir Zelenski la Kiev. Discuții de o importanță crucială pentru viitorul Ucrainei (VIDEO)

Iohannis, Macron, Scholz și Draghi, primiți de Volodimir Zelenski la Kiev. Discuții de o importanță crucială pentru viitorul Ucrainei (VIDEO)
Klaus Iohannis, primit de Volodimir Zelenski la Kiev.

Președintele Klaus Iohannis, liderul francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au fost primiți, joi după-amiază, de președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

Discuții Zelenski – Macron – Iohannis – Scholz – Draghi

Se preconizează o discuție extrem de importantă și deloc simplă, în contextul în care Kievul a reproșat de mai multe ori liderilor germani, francezi și italieni reacția la agresiunea rusă asupra Ucrainei.

În privința lui Macron și Scholz declarațiile unor oficiali ucraineni au fost chiar ascuțite. Președintele francez a fost criticat mai ales după apelurile sale insistente ca Rusia să nu fie „umilită”, iar cancelarul german a fost acuzat să a pus piedici sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei și că se opune livrării de armanent pentru apărarea Ucrainei.

Discuția e importantă și pentru că Ucraina așteaptă să primească statutul de candidată pentru aderarea la UE.

Iohannis, după vizita în Irpin (Ucraina)

Înainte de a ajunge în Kiev, cei patru au mers în Irpin, suburbie a Kievului devastată de bombardamentele rușilor.

„Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”, a transmis Iohannis, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe