Ion Petrescu: Armata rusă se teme să nu vină o surpriză strategică din partea armatei ucrainene și să fie o singură lovitură de berbece care să treacă rapid prin Herson și să intre în Peninsula Crimeea (VIDEO)

Ion Petrescu: Armata rusă se teme să nu vină o surpriză strategică din partea armatei ucrainene și să fie o singură lovitură de berbece care să treacă rapid prin Herson și să intre în Peninsula Crimeea (VIDEO)
Col. (r) Ion Petrescu, analist militar. Foto: captură B1 TV

Există o mare teamă la Statul major al armatei ruse să nu vină o surpriză strategică din partea armatei ucrainene și să fie o singură lovitură de berbece care să treacă rapid prin Herson și să intre în Peninsula Crimeea, a declarat col. (r) Ion Petrescu, duminică, pe B1 TV, la „Check Media” cu Răzvan Munteanu.

Ion Petrescu, pe B1 TV, despre evoluția războiului din Ucraina

Întrebat cum crede că vor evolua lucrurile în această primăvară, analistul militar român a explicat: „Deja ține de domeniul convingerilor celor de la Bruxelles, mă refer la sediul Alianței Nord-Atlantice, dar și de la Mons, unde este Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, că după 1 martie Federația Rusă va disloca acolo (în Ucraina, n.r.) 15 divizii de mobilizați, care acum se antrenează pe teritoriul Federației Ruse. Ei se vor adăuga celor 280.000 de militari ruși care se află în acest moment în sudul și estul Ucrainei, scopul fiind clar o nouă ofensivă”.

„Ofensiva pe care o are în vedere Moscova este recucerirea teritoriului pierdut la Harkov, extinderea Republicii Populare Donețk spre vest, în Donbasul care încă mai este controlat de forțele armate ucrainene. În mod surprinzător, pentru zona Zaporojie, chiar dacă ieri se lăudau cu o înaintare pe anumite aliniamente, sunt câteva zeci de metri sau câteva sute de metri, acolo probabil că va fi acalmie, deși ei au de gând, dacă succesul în Donbas este cel scontat și mizează pe cucerirea orașului Bakhmut, atunci să facă o joncțiune și să se îndrepte spre centrul Ucrainei”, a continuat el.

„În zona Hersonului nu vor ataca, vor rămâne pe loc pentru că preferă să aibă poziții defensive puternice, pentru că, apărând partea din Herson care le aparține acum, practic apără Peninsula Crimeea. Există o mare teamă la Statul major al armatei ruse să nu vină o surpriză strategică din partea armatei ucrainene, cum a mai avut parte, și să fie o singură lovitură de berbece care să treacă rapid prin Herson și să intre în Peninsula Crimeea, acel eșalon pe care Statul major al armatei ucrainene îl pregătește, cu noi blindate, cu armament performant, capabil să distrugă defensiva rusă din Crimeea, dar aceasta este doar o proiecție”, a mai spus Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo