Iran: Bilanțul victimelor în urma cutremurelor de sâmbătă a crescut la 306 morți și peste 3.000 de răniți (VIDEO)

Iran: Bilanțul victimelor în urma cutremurelor de sâmbătă a crescut la 306 morți și peste 3.000 de răniți (VIDEO)
Numărul victimelor înregistrate în urma celor două cutremure cu magnitudinea de peste 6, care au zguduit Iranul sâmbătă, a crescut la 306 morți, cei mai mulți dintre ei femei și copii, și 3.037 de răniți,...

Numărul victimelor înregistrate în urma celor două cutremure cu magnitudinea de peste 6, care au zguduit Iranul sâmbătă, a crescut la 306 morți, cei mai mulți dintre ei femei și copii, și 3.037 de răniți, conform declarațiilor ministrului Sănătății, Marzieh Vahid Dastjerdi.

Bilanțul oficial, prezentat luni, a reprezentat o creștere vertiginoasă față de ultima raportare, cea de duminică, în care s-au anunțat 227 de morți și 1,380 de răniți, relatează Al Jazeera.

Vahid Dastjerdi a mai adăugat că, dintre cei 306 de morți, morgile spitalelor au numărat 219 femei și copii și 49 de bărbați. Discrepanța față de total reiese din faptul că unii dintre cei uciși fuseseră deja îngropați de rude înainte de sosirea autorităților.

Dastjerdi a spus și că, din cei răniți, multora li s-a acordat primul ajutor la fața locului, în timp ce alții au fost duși la spital pentru tratament. S-au efectuat în jur de 700 de intervenții chirurgicale, a mai precizat aceasta.

„Continuăm căutarea trupurilor neînsuflețite,” a spus aceasta.

În jur de 16.000 de persoane au nevoie de corturi pentru a se adăposti, de hrană și pături.

Guvernul a lansat un fond pentru a reconstrui rapid casele din regiunea muntoasă înainte de începerea iernii dure în aproximativ patru luni și a anunțat două zile de doliu. Se va acorda un ajutor de stat în valoare de 1.000 de dolari pentru fiecare familie, precum și împrumuturi cu dobândă mică de până la 6.000 de dolari. Două cutremure, cu magnitudinile de moment 6,4 și 6,3 pe scara Richter au avut loc în nord-vestul Iranului sâmbătă, nivelând casele de beton și cărămidă din pământ din sate la nord-est de orașul Tabriz.

BIlanțul morților în cutremurele din Iran a crescut la peste 300

Embed: " />