Iran: Cel puţin 250 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în cutremurele de sâmbătă, potrivit ultimului bilanţ

Iran: Cel puţin 250 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în cutremurele de sâmbătă, potrivit ultimului  bilanţ
Cel puţin 250 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în cutremurele de sâmbătă, care au afectat regiunea Tabriz, în nord-vestul Iranului. Datele bilanţurilor provizorii ar putea creşte, având în vedere...

Cel puţin 250 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în cutremurele de sâmbătă, care au afectat regiunea Tabriz, în nord-vestul Iranului. Datele bilanţurilor provizorii ar putea creşte, având în vedere intensitatea cutremurelor.

Seismele cu magnitudinea 6,4 şi 6,3 pe scara Richter au scuturat puternic oraşele Tabriz, Ardebil şi Heris. Inițial se anunțase că intensitatea cutremurelor a fost de 6,2, respective 6,1, însă aceasta a fost revizuită în urcare de Institutul american de siemologie.

De asemenea, zeci de sate aflate în apropierea epicentrelor au fost distruse de cutremure şi cele nouă replici care au urmat.

Iranul este situat pe mai multe falii seismice importante şi a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare. În cel mai puternic cutremur înregistrat în această ţară în ultima perioadă au murit 31.000 de persoane.

Cutremure devastatoare în Iran

Embed: " />
Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend