Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția după sancțiunile impuse de UE

Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția după sancțiunile impuse de UE
Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția din cauza sancțiunilor impuse țării de Uniunea Europeană, informează Tehran Times. ”Desigur, după sancțiunile dure impuse de Uniunea Europeană...

Iranul ar putea boicota Festivalul de Film de la Veneția din cauza sancțiunilor impuse țării de Uniunea Europeană, informează Tehran Times.

”Desigur, după sancțiunile dure impuse de Uniunea Europeană Iranului, ne gândim să boicotăm festivalul de anul acesta” a declarat reprezentanta guvernului, Alireza Sajadpour.

„În prezent examinăm situaţia şi ne gândim serios să nu autorizăm prezenţa filmelor iraniene în festivalurile lor (festivalurile europene, n.r.) din cauza sancţiunilor pe care Uniunea le-a impus poporului nostru”, a adăugat aceasta.

Boicotul ar putea consta în retragerea filmelor iraniene din competiție. Potrivit legii iraniene, toate filmele trebuie să obţină o serie de autorizaţii pentru a fi proiectate în sală. Pentru a combate cenzura, cineaştii iranieni au apelat la diferite strategii: Jafar Panahi, care acum are interdicţie să mai facă filme, şi-a trimis pelicula „This is not a film” la ediţia din 2011 a Festivalului de la Cannes pe memory stick, care a fost ascuns într-o prăjitură.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni petroliere şi financiare împotriva Iranului, de la 1 iulie. Sancţiunile petroliere au fost impuse din cauză că Iranul este suspectat de Uniunea Europeană, dar şi de Statele Unite ale Americii că vrea să se doteze cu arma atomică.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o