Iranul se apropie de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Sunt peste 25.000 de decese

Iranul se apropie de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Sunt peste 25.000 de decese
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Numărul de decese cauzate deinfectarea cu coronavirus în Iran a depăşit 25.000, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Teheran.

În ultima lună, au fost raportate80.000 de cazuri noi şi 5.000 de morţi.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sima Lari, a precizatcă Iranul va intra în al treilea val al pandemiei și că acesta poate fi mai grav decât primele două, fiind posibil să fiedepăşită capacitatea sistemului sanitar.

În multe orașe, situaţia este deja critică, potrivit Agerpres.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani susține că pandemia este o problemă de durată.

‘Dacă va fi un nou val de infecţii, vom fi obligaţi să reintroducem unele restricţii’, a scris şeful statului pe site-ul său oficial de internet.

Ultima oră
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)
20:39 - Mircea Geoană: Suntem dispuși să confirmăm o realitate pe care Federația Rusă continuă să o distorsioneze. Scutul antirachetă de la Deveselu e pur defensiv și se referă la riscuri de natură balistică din Orientul Mijlociu (VIDEO)