Irlandezii au votat masiv pentru legalizarea avortului. Lider al campaniei anti-avort: E o tragedie de proporţii istorice

Irlandezii au votat masiv pentru legalizarea avortului. Lider al campaniei anti-avort: E o tragedie de proporţii istorice
Foto: Mashable

Circa 69% dintre irlandezii care s-au prezentat vineri la referendum au votat în favoarea abrogării articolului din Constituţie care interzice avortul.

John McGuirk, purtătorul de cuvânt al campaniei pro-viaţă ”Salvaţi Amendamentul 8”, a recunoscut înfrângerea și a susținut că rezultatul acestui vot reprezintă ”o tragedie de proporţii istorice”, informează BBC.

”Sunt oameni care au inima frântă după ce acest deznodământ”, a mai punctat John McGuirk, insistând, totodată, că majoritatea ar trebui ”să arate respect şi bunătate” față de aceste persoane.

”Ceea ce au făcut votanţii irlandezi ieri este o tragedie de proporţii istorice … Copilul nenăscut nu mai are un drept la viaţă recunoscut de statul irlandez. În scurt timp, va fi introdusă o legislaţie prin care se va permite uciderea copiilor în ţara noastră. Ne vom opune acestei legislaţii. Dacă şi când se vor deschide clinici pentru avort în Irlanda, ne vom opune de asemenea.”, au mai transmis reprezentanții campaniei, într-un comunicat.

Tags: