Israel: Municipalitatea din Ierusalim a aprobat construirea a 942 locuințe la Gilo

Israel: Municipalitatea din Ierusalim a aprobat construirea a 942 locuințe la Gilo
Minicipalitatea din Ierusalim a aprobat construirea a 942 locuințe în Gilo, un cartier din Ierusalimul de Est. Această acțiune are loc cu o zi înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene directe, a...

Minicipalitatea din Ierusalim a aprobat construirea a 942 locuințe în Gilo, un cartier din Ierusalimul de Est. Această acțiune are loc cu o zi înainte de reluarea negocierilor israeliano-palestiniene directe, a anunțat un consilier municipal, citat de AFP.

Municipalitatea a aprobat un plan de construire a 942 de locuinţe la Gilo„, a declarat Yossef Pepe Alalu.

Hotărârea a fost adoptată după ce Guvernul a anunțat, duminică, construirea a 1.187 locuințe în Cisiordania și Ierusalimul de Est.

Aceasta este o decizie teribilă care relevă provocarea la adresa palestinienilor, americanilor şi a întregii lumi care se opune continuării colonizării„, a denunţat Alalu, consilier al opoziţie de stânga.

Gilo, situat în sudul Ierusalimului, se află în vecinătatea localităţii palestiniene Beit Jalah din Cisiordania. Peste 200.000 de israelieni locuiesc în cartierele din Ierusalimul de Est, anexat de către Israel.

Guvernul face tot posibilul pentru a sabota negocierile chiar înainte de începutul lor„, a declarat Lior Amihai, un oficial din cadrul organizaţiei neguvernamentale „Pacea acum”.

Negocierile israeliano-palestiniene urmează să fie reluate miercuri la Ierusalim, după eliberarea în noaptea de marţi spre miercuri a 26 de deţinuţi palestinieni, primul grup din cele patru.

Tags: