Israelul acuză Iranul și Hezbollahul că au pregătit atentate antiisraeliene în mai mult de 20 de state

Israelul acuză Iranul și Hezbollahul că au pregătit atentate antiisraeliene în mai mult de 20 de state
Șefii serviciilor secrete israeliene au declarat duminică în fața cabinetului că Iranul și aliatul său libanez, Hezbollahul, au plănuit atacuri teroriste în peste 20 de țări în ultimii doi ani, conform...

Șefii serviciilor secrete israeliene au declarat duminică în fața cabinetului că Iranul și aliatul său libanez, Hezbollahul, au plănuit atacuri teroriste în peste 20 de țări în ultimii doi ani, conform cabinetului premierului.

Tamir Pardo (foto), șeful spionilor de la Mossad, și Yoram  Cohen, șeful serviciilor interne de securitate, au fost chemați în fața guvernului pentru a da detalii despre activitățile antiterorise ale serviciilor secrete, în urma atacului de miercuri din Bulgaria, relatează AFP. Israelul consideră Iranul și Hezbollahul responsabile de acesta.

„Iranul și Hezbollahul au făcut pregătiri în vederea unor atacuri în mai mult de 20 de țări de pe tot globul în ultimii doi ani,” conform unei declarații datăde Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu. De asemenea, primul ministru a subliniat că este foarte important ca Israelul să dovedească faptul că Iranul și Hezbollahul sunt în spatele tuturor acestor atacuri.

Israelul susține că atacul din Bulgaria se potrivește cu un tipar de tentative recente de atacuri asupra israelienilor, inclusiv în Tailanda, India, Georgia, Kenya și Cipru.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran a negat implicarea acestei țări în atacul din Bulgaria, spunând că Iranul condamnă toate atacurile teroriste.