Israelul etichetează grupările palestiniene ce luptă pentru drepturile omului drept organizații teroriste

Israelul etichetează grupările palestiniene ce luptă pentru drepturile omului drept organizații teroriste
În fotografie: Naftali Bennett, premierul Israelului. Sursă Foto: Hepta - DPA Images / Ilia Yefimovich

Israelul a acuzat șase grupuri ce luptă pentru drepturile omului drept „grupări teroriste”, spunând că aceștia au legături sub acoperire cu o mișcare militantă. 

Cele 6 grupări documentează încălcări directe ale drepturilor omului de către Israel și Autoritatea Palestiniană. Cei șase sunt Al-Haq, un grup ce luptă pentru drepturile omului încă din 1979, Addameer, Defense for Children International – Palestina, Centrul Bisan pentru Cercetare și Dezvoltare, Uniunea Comitetelor Femeilor Palestiniene și Uniunea Comitetelor de Muncă în Agricultură.

Ministerul Apărării din Israel îi condamnă pe cei 6, spunând că au legături cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), o mișcare politică ce a desfășurat atacuri armate împotriva Israelului, în trecut.

„Au fost active sub acoperirea organizațiilor societății civile, dar în practică aparțin și constituie un braț al conducerii FPLP, a cărei activitate principală este eliberarea Palestinei și distrugerea Israelului”, a declarat acesta, conform The Guardian.

„Grupurile servesc drept sursă principală de finanțare din partea țărilor europene”

Grupările cu rezultate bine cunoscute în apărarea drepturilor omului au fost finanțate de către statele UE, ONU, dar și de către alți donatori.

„Grupurile servesc drept sursă centrală de finanțare pentru PFLP și au primit sume mari de bani de la țările europene și organizațiile internaționale”, a transmis Ministerul Apărării.

„Această calomnie greșită este un atac strategic la adresa societății civile palestiniene și a dreptului fundamental al poporului palestinian de a se opune ocupației ilegale a Israelului și de a expune crimele sale continue”, se arată într-un comunicat de presă.

Grupul israelian pentru drepturile omului, B’Tselem, a numit declarația guvernului drept „un act caracteristic regimurilor totalitare, cu scopul clar de a închide aceste organizații”.

Urmăriți B1TV.ro și pe