Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria

Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria
Foto: Pixabay

Italia a anunţat, vineri, extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România. Autoritățile italiene au decisinstituirea carantinei pentru românidupă ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în România a crescut abrupt.

Măsura fusese adoptată de autoritățile de la Roma săptămâna trecută și ar fi urmat să înceteze azi, 31 iulie 2020, dacă experții sanitari italieni nu ar fi decis prelungirea ei.

Italia: 14 zile de carantină pentru persoanele care vin din România și Bulgaria

Românii și bulgarii vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină, dacă doresc să meargă în Italia.

De asemenea, potrivit ministrului sănătăţii Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea în Italia, cu excepţia „unor motive de urgenţă dovedite”.

Italia a impus carantina pentru români încă de vinerea trecută, 24 iulie.

Atunci, ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile.

„Tocmai am semnat un ordin care dispune carantina pentru cei care au petrecut ultimele 14 zile în România și Bulgaria. Această măsură este deja în vigoare pentru țările din afara UE și din afara spațiului Schengen. Virusul nu a fost învins și continuă să circule. Încă este nevoie de multă prudență”, a scris Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății.

Amintim, de asemenea, că starea de urgență va rămâne în vigoare înItaliapână în octombrie, după ce Senatul a votat marți prelungirea ei, propusă de Guvernul Conte.

Guvernul italian a cerut extinderea stării actuale de urgență, care ar fi trebuit să expire la 31 iulie, până la jumătatea lunii octombrie.

MAE, precizări de presă cu privire la modificarea condițiilor de intrare înItalia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de astăzi, autoritățile italiene au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania.

Conform informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în RepublicaItaliană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică bligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant.

Italienii spun că afacerile lor sunt în pericol din cauza carantinei impuse pentru români

Cu toate aceste pericole, oamenii de afaceri din provincia Veneto sunt nemulțumiți și, în același timp, îngrijorați, după ce România a fost trecută pe lista neagră a Italiei.

Mario Moretti Polegato, un important om de afaceri italian și consul general onorific al României la Treviso a declarat că „se vorbea de asta (impunerea carantinei pentru persoanele care ajung din România și Bulgaria, n.r.) de câteva zile, dar viteza cu care a fost emis ordinul ne-a surprins”, scriecorrieredelveneto.corriere.it.

Acesta a adăugat că măsura va afecta foarte multe întreprinderi mici și mijlocii din regiunea Veneto, din diverse domenii de activitate, pornind de la agricultură și până la modă, servicii, turism, prelucrarea metalelor și alte domenii din industrie.

Mario Moretti Polegato a afirmat că măsura este un inconvenient nu numai pentru cei care se bazează pe muncitorii sezonieri, ci și pentru afacerile care depind de materiile prime care provin din România și Bulgaria.

Totmai multe statecondiționează intrarea românilor pe teritoriile lor, de teama infectărilor cucoronavirus.

Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda,Italia, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria interzic accesul românilor sau impun restricții.

Presa internațională se teme că România va deveni “Brazilia Europei”.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”