Italia a scurtat la cinci luni intervalul de timp necesar pentru administrarea dozei booster a vaccinului anti-COVID

Italia a scurtat la cinci luni intervalul de timp necesar pentru administrarea dozei booster a vaccinului anti-COVID
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritățile sanitare din Italia a decis să scurteze la cinci luni intervalul de timp necesar pentru administrarea dozei booster a vaccinului anti-COVID, a informat luni ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza citat de către EFE.

„Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (…) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă”

87% din populația eligibilă s-a vaccinat

Până acum, aproximativ 87% din populația eligibilă s-a imunizat împotriva virusului Sars-Cov-2 cu cel puțin o doză, iar 84,63% din populația eligiblă s-a vaccinat cu schema completă.

Chiar și așa, tot mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în Italia. Acest trend este urmat, de asemenea, de țări precum Germania sau Austria.

Tot mai multe restricții anti-COVID în Italia

Massimiliano Fedriga, preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia şi al Conferinţei Regiunilor, a cerut reprezentanților sanitari să nu mai elibereze certificatul verde COVID pentru persoanele ce nu s-au imunizat împotriva virusului.

În acest moment, în Italia, restricțiile anti-COVID sunt prezente, iar acestea au în vedere purtarea măștilor de protecție, dar și obligativitatea prezentării certificatului verde COVID la locul de muncă, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ. Restaurantele şi barurile, teatrele și cinematografele, stadioanele vor rămâne deschise doar pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care au trecut mai puţin de 6 luni de la boală.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de îmbolnăviri, dar și 133.000 de decese asociate cu virusul Sars-Cov-2.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial