CORONAVIRUS | Italia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de morți din ultimele șase săptămâni

CORONAVIRUS | Italia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de morți din ultimele șase săptămâni
foto: Hepta.ro

Italia a înregistrat sâmbătă, cel mai mic numărdecese din ultimeleșase săptămâni, provocate de coronavirus.

Autoritățile au raportat 415 decese provocatede COVID-19 în ultimele24 de ore – cele mai puține din 17 martie – comparativ cu 420, raportate vineri. În acest moment sunt în total26.384 de morți.

2.357 de cazuri noi au fost raportate azi, comparativ cu 3.021, ieri. Numărul total al pacienților diagnosticați aajuns la 105.847, dintre care 2.622s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore, raportul dintre cazurile noi confirmate și testele efectuate a scăzut la cel mai mic număr de la începutul epidemiei, adică un infecatat la fiecare 27 de teste.

Numărul de îmbolnăviri noi,reprezinta cea mai mica crestere (+1,2%), de la izbucnirea pandemiei în Italia,24 februarie, cu 664 mai puține decat ieri.Dintre persoanele testatepozitivastăzi, majoritatea sunt în Lombardia, cu 713 de noi pozitive (30.2% din noile infecții, în scădere în ultimele câteva zile).Printre celelalte regiuni afectate grav de noul coronavirus, sâmbătă au fost confirmate încă239 în Piemont, 604 în Emilia Romagna, 162 în Veneto și 128 în Lazio.

Mediciiromâni plecați lupte împotriva COVID-19, în Italia, s-au întors acasă

Medicii și asistenții români care au lucrat în Italia, s-au întors sâmbătă în România cu o aeronavă Spartan. Echipa de voluntari plecase în Peninsulă pe 7 aprilie pentru a-i ajuta pe medicii italieni. Cadrele medicale au fost întâmpinate, la Baza militară 90, de premierul Ludovic Orban, care a ținut să le mulțumeasă pentru că au participat la misiunea umanitară și, astfel, au transmis o imagine foarte frumoasă despre România.

„Revenim după 18 zile de activitate medicală în sprijinul colegilor italieni. Toată echipa medicală a făcut față misiunii cu succes, a reușit să transmită un plus de încredere atât cetățenilor României, cât și cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Împreună întotdeauna putem fi mai buni”, a declarat șeful misiunii românești în Italia.

Carantina rămâne obligatorie în Italia

În ciuda datelor îmbucurătoare, autoritățile de la Roma continuă să manifeste prudență în ceea ce privește măsurile de ridicare a restricțiilor impuse pentru a evita răspândirea virusului. Carantina rămânevalabilă în Italiapână cel puțin la data de 3 mai, a anunțat premierul Italiei Giuseppe Conte, într-o conferință de presă. Există cu toate acestea o serie de relaxări ale restricțiilor.

După 3 mai pot exista relaxări suplimentare. ÎnsăItaliava fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată deCOVID-19.

Totodată, ministrului italian al Educației, Lucia Azzolina, a aprecizat însă că o decizie oficială va fi luată și anunțată în câteva zile.

Doar 10% dintre italienii contaminați cu COVID-19 au dezvoltat anticorpi

Șeful Institutului Național de Sănătate din Italia, Silvio Brusaferro, a declarat recent că doar aproximativ 10% dintre italieni au dezvoltat anticorpi după infecția cu COVID-19, ceea ce înseamnă că imunizarea populației este departe de a fi atinsă, iar proiectul „pașapoartelor pentru imunitate” este de nerealizat. Pentrua obține imunizarea, aproximativ 80% din populație trebuie să fi fost în contact cu virusul, țintă care este foarte departe”, a declaratBrusaferro.