Iulia Timoșenko, adusă cu mandat la procuratura din Kiev

Iulia Timoșenko, adusă cu mandat la procuratura din Kiev

Fostul prim ministru al Ukrainei, Iulia Timoșenko, a fost adusă, marți, pentru audieri la sediul Procuraturii din Kiev. Timoșenco este anchetată de procurori, din aprilie 2011, pentru acuzația de abuz de putere în cazul cotractelor de furnizare de gaze naturale între Ukraina și Rusia din 2009. Anchetatorii considereă că prin semnarea contractelor cu Rusia, Timoșenko a păgubit Ukraina cu peste 130 de milioane de euro, anunță Kyiv Post.

Procurorul general adjunct Reanat Kuzmin a declarat că nu se întrevede necesitatea arestării liderului opoziției ukrainiene Iulia Timoșenko.

„Investigația în cazul Timoșenko a fost practic încheiată. Nu este nevoie de o arestare”, a declarat, marți, acesta la Kiev. „Anchetatorii nu au nici o intenție să o aresteze și să o plaseze pe aceasta într-o închisoare”

Întrebat de ce a fost necesar un mandat de aducere în cazul Iuliei Timoșenko, Kuzmin a declarat că acesta „  eliminat posibilitatea împiedicării anchetei”.

Un astel de mandat s-ar fi dovedit util dacă Timoșenko ar fi decis să nu se prezinte la audieri marți, a adăugat Kuzmin.

Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)