Jair Bolsonaro se lăuda că „ar mânca un indian”. Imagini virale cu președintele brazilian în exercițiu înainte de finala alegerilor prezidențiale (VIDEO)

Jair Bolsonaro se lăuda că „ar mânca un indian”. Imagini virale cu președintele brazilian în exercițiu înainte de finala alegerilor prezidențiale (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Președintele în exercițiu al Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a lăudat într-un interviu din 2016 că „ar mânca un indian”, arată un videoclip care a devenit viral, potrivit The Guardian.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro se lăuda că „ar mânca un indian”

„Aș mânca un indian, niciun fel de problemă”, îi spunea Bolsonaro unui jurnalist străin în 2016, în timp ce vorbea despre o călătorie într-o comunitate indigenă în care i s-ar fi oferit să consume carne de om.

Liderii indigeni au respins afirmațiile lui Bolsonaro și susțin că ar fi vorba despre o minciună a președintelui brazilian în exercițiu. Poporul Yakonami de pe teritoriul la care făcea referire liderul brazilian susține că nu a recurs niciodată la astfel de gesturi.

Cu toate acestea, comentariile lui Bolsonaro despre canibalism – care au fost difuzate în premieră pe canalul său oficial de YouTube în urmă cu șase ani – au devenit virale pe rețelele sociale și au fost denunțate de opoziția braziliană ca fiind încă o dovadă a depravării președintelui.

„Bolsonaro a dezvăluit că ar consuma carne umană”, arată un clip de campanie realizat de echipa lui Luiz Inacio Lula da Silva, rivalul stângist din turul al doilea al alegerilor prezidențiale braziliene. Finala scrutinului este programată pentru data de 30 octombrie.

În încercarea de a-l readuce la putere pe Lula, președinte al Braziliei între 2003 și 2010, echipa sa de campanie a săpăt adânc în istoricul de derapaje ale contracandidatului. Un clip recent al arată pe Bolsonaro împingând o femeie-politician și adresându-i o insultă. Într-un altul, politicianul de dreapta ironizează victimele COVID-19 și se preface că nu are aer.

Ministrul comunicațiilor al guvernului Bolsonaro, Fabio Faria, susține că videoclipul prezentat de Lula este un „fake news” și că declarațiile au fost distorsionate. Avocații președintelui brazilian în exercițiu au solicitat interzicerea clipului.

Urmăriți B1TV.ro și pe