Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene la Paris și Torino pentru a alunga românii care așteaptă să voteze (VIDEO)

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene la Paris și Torino pentru a alunga românii care așteaptă să voteze (VIDEO)

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene la Paris și Torino, pentru a dispersa mulțimea care așteaptă la coadă să voteze.

Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminică seară, în fața secțiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni protestează, pentru că nu au putut să voteze, secțiile de votare închizându-se.

La închiderea urnelor la ora locală 21.00 (22.00, ora României), câteva sute de români au rămas în faţa porţilor, nereuşind să voteze.

De asemenea, mai multe persoane care au votat sunt blocate în curtea ambasadei, întrucât nu li se dă voie să iasă.

„Ultimii care au votat sunt ţinuţi la porţi în curte pentru a-i lăsa să iasă toţi odată. În spatele porţilor, oamenii urlă: «Nu plecăm!! Vrem să votăm!!»”, scrie o tânără prezentă la secţia de vot de la Ambasada din Paris.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva românilor care nu vor să plece.

Și la Torino forțele de ordine au intervenit cu lacrimogene, duminică seară, în jurul orei locale 20.45, unde sute de români aşteptau să voteze.

În urma incidentului, unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmii alungă românii care așteaptă să voteze la Paris cu gaze lacrimogene

Violențe la Paris, în încercarea de a alunga românii care așteaptă să voteze

Jandarmii intervin cu lacrimogene și la Torino

Ultima oră
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”