Lecție de civism a jandarmilor bulgari: Forțele de ordine şi-au scos căştile și au dat mâna cu manifestanții (VIDEO)

Lecție de civism a jandarmilor bulgari: Forțele de ordine şi-au scos căştile și au dat mâna cu manifestanții (VIDEO)

La noi bătăuşi, la ei gentlemani. Jandarmii români pot lua lecţii de comportament de la colegii lor bulgari. Forțele de ordine din țara vecină şi-au scos căştile în faţa manifestanţilor care protestau săptămâna trecută faţă de scumpirea carburanţilor, informează B1 TV.

Zeci de mii de bulgari au protestat în peste 20 de oraşe faţă de decizia guvernului de centru-dreapta de la Sofia de a majora preţurile la carburanţi.

Vecinii de la sud de Dunăre mai sunt nemulţumiţi şi de creşterea impozitelor pentru mașinile vechi, poluante, și de mărirea asigurărilor pentru mașini. Protestele din Bulgaria au fost susţinute masiv de bulgarii din diaspora.

La Sofia, peste două mii de oameni care agitau steaguri naţionale şi strigau lozinci precum „Mafia” şi „Proştii” s-au îndreptat spre centrul Capitalei şi au cerut demisia premierului Boiko Borisov.

Curând, manifestanţii s-au apropiat de cordonul format de membrii jandarmeriei, echipaţi cu căşti, scuturi pentru intervenţie.

Până aici, desfăşurarea evenimentelor din capitala bulgară a fost asemănătoare cu cea de la Bucureşti din 10 august. Ce a urmat, însă, constituie o lecţie pentru jandarmii români.

În momentul în care demonstranţii s-au apropiat, jandarmii şi-au scos căştile de pe cap şi, calmi şi zâmbitori, au ieşit din formaţie şi au intrat în vorbă cu aceştia.

Au urmat chiar strângeri de mână între membrii forţelor de ordine şi manifestanţi.

La noi, cu totul alta a fost atitudinea fortelor de ordine.

Cei peste 1.000 de jandarmi aflaţi pe 10 august în Piaţa Victoriei au intrat în forţă în manifestanţii paşnici şi a început să îi lovească inclusiv pe cei care asistau de pe margine la demonstraţie şi nu dădeau niciun semn de agresivitate. Ei au oprit un taxi care trecea întâmplător prin piaţa Victoriei, i-au dat jos pe şofer şi pe pasagerii acestuia, cetăţeni israelieni şi i-au pus la pământ.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: