Japonia cere tuturor companiilor auto să demonstreze ca motoarele diesel respectă standardele internaționale

Japonia cere tuturor companiilor auto să demonstreze ca motoarele diesel respectă standardele internaționale
Foto: automarket.ro

După ce unele studii au arătat că, înafară de Volkswagen, nici Renaul, Volvo și Hyundai nu respectă normele de noxe internaționale ale motoarelor diesel, Japonia a cerut tuturor companiilor auto locale și internaționale să demonstreze că motoarele diesel comercializate pe teritorul nipon respectă regulile internaționale.

Aceast ordin se adresează în special producătorilor locali din Japonia (Toyota, Nissan, Mazda și Mitsubishi), dar și celorlalte companii europene, asiatice și americane care vând mașini cu motoare diesel.

Potrivit mediafax, ministrul nipon al Transporturilor le-a transmis companiilor auto să facă aceste teste până la sfârșitul aceste săptămâni.

Japonia nu este prima țară care cere aceste răspunsuri companiilor care produc mașini. Marea Britanie, Franța și Coreea de Sud au lansat și ele investigații similare privind noxele motoarelor diesel.

După ce scandalul Volkswagen a luat proporții, se pare că au ieșit la iveală și alte nereguli ale altor producători de mașini. Consiliul Internațional pentru Transport Curat a efectuat teste și pe alte mașini, iar Volvo, Renault și Hyundai nu au întrunit limitele de noxe. Rezultatele testelor au arătat că Volvo a depășit de 14,6 ori normele, Renaul de 8,8 ori, iar Hyundai de 6,9.

Cele trei companii desmint aceste rezultate, susținând că respectă normele de poluare.