Japonia: Patru oameni au murit și peste 100 sunt răniți în urma cutremurului de joi

Japonia: Patru oameni au murit și peste 100 sunt răniți în urma cutremurului de joi
Patru oameni au murit, și peste 100 sunt răniți în urma cutremurului de 7,1 care a zguduit Japonia, joi, informează site-ul BNO News.Mișcarea seismică a avut o magnitudinea de 7,1 pe scara Richter și o altertă...

Patru oameni au murit, și peste 100 sunt răniți în urma cutremurului de 7,1 care a zguduit Japonia, joi, informează site-ul BNO News.

Mișcarea seismică a avut o magnitudinea de 7,1 pe scara Richter și o altertă de tsunami a fost emisă. Cutremurul s-a produs la ora locală 23:32, la 32 kilometri sud-est de Ishinomaki li 37 kilometri este de Yamoto. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 40 de kilometri.

Vineri dimineață oficialii japonezi au anunțat că o femeie în vârstă de 63 de ani din prefectura Yamagata și doi bărbați în vârstă de 79 de ani, respectiv, 85 de ani care trăiau în prefectura Miyagi au fost victimele seismului, în timp ce în oraşul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după ce a fost internată în spital.

Alterta de tsunami a fost anulată după aproximativ 90 de minute.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 a lovit peninsula japoneză pe 11 martie, seismul fiind urmat de un tsunami devastator. Cel mai recent bilanț indică un număr de peste 20.000 de morți și dispăruți.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan