Japonia, privată în totalitate de energie nucleară după ce singurul reactor nuclear a fost oprit

Japonia, privată în totalitate de energie nucleară după ce singurul reactor nuclear a fost oprit
Japonia a fost privată în totalitate de energie nucleară după ce Kansai Electric Power (KEPCO) a anunțat că au oprit total singurul reactor nuclear care se mai afla în funcțiune pentru lucrări de mentenanță,...

Japonia a fost privată în totalitate de energie nucleară după ce Kansai Electric Power (KEPCO) a anunțat că au oprit total singurul reactor nuclear care se mai afla în funcțiune pentru lucrări de mentenanță, relatează AFP.

Odată cu oprirea reactorului 4 al centralei de la Ohi (sau Oi, în vest), Japonia este privată din nou, în totalitate, de energie nucleară, ca în perioada mai-iulie 2012.

KEPCO a primit, în iunie 2012, din partea unor aleşi locali şi premierului de atunci, Yoshihiko Noda, autorizaţia de a repune în exploatare reactoarele 3 şi la 4 de la Ohi, chiar înainte de instalarea noii instanţe de reglementare a sectorului nuclear, în urmă cu un an.

Unitatea 4 a fost repornită pe 19 iulie 2012 și a rămas singurul reactor în funcțiune din Japonia după ce Unitatea 3 a fost oprită pe 2 septembrie 2012.

Niciun reactor nuclear nu va mai fi repornit înainte de sfârșitul acrestui an.

Tags: