Japonia va elibera petrolul din rezervele naționale pentru a face față creșterii prețurilor la carburant

Japonia va elibera petrolul din rezervele naționale pentru a face față creșterii prețurilor la carburant
Foto simbol: Pixabay

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat miercuri că guvernul său va elibera rezervele de petrol ca răspuns la o solicitare a SUA, într-un mod care să nu încalce legea japoneză care permite eliberarea stocurilor doar dacă există riscul de aprovizionare, conform Reuters.

Japonia va vinde o parte din rezervele lor naționale de petrol

„Am lucrat cu Statele Unite pentru a stabiliza piața internațională de petrol și am decis să ne alăturăm Statelor Unite pentru a vinde o parte din rezervele noastre naționale de petrol într-un mod care să nu contravină legislației existente (japoneze) privind rezervele de petrol”, a spus Kishida

Oficialii Ministerului Industriei au spus că detaliile sunt încă în curs de elaborare. Un kilolitru înseamnă aproximativ 6,3 barili de petrol. Anterior, ziarul Nikkei a raportat că Japonia va licita până la sfârșitul anului aproximativ 4,2 milioane de barili de petrol, ceea ce reprezintă aproximativ 666.666 de kilolitri, aproximativ o zi sau două din cererea sa.

Stocul național total este de aproximativ 490 de milioane de barili

Kishida a spus că Japonia va continua să facă lobby în țările producătoare de petrol pentru a combate mișcările drastice ale prețurilor.

Confirmarea lui Kishida a venit după ce administrația președintelui american Joe Biden a anunțat marți că va elibera milioane de barili de petrol din rezervele strategice în coordonare cu China, India, Coreea de Sud, Japonia și Marea Britanie, pentru a încerca să micșoreze prețurile în creștere la țiței după marii producători globali. a ignorat în mod repetat solicitările pentru mai multă aprovizionare.

Conform planului coordonat, Statele Unite vor elibera 50 de milioane de barili, echivalentul a aproximativ două zile și jumătate din cererea SUA. Între timp, India a declarat că va elibera 5 milioane de barili, în timp ce Marea Britanie a spus că va permite eliberarea voluntară a 1,5 milioane de barili de petrol din rezerve private.